• Посилання скопійовано

ДФС про використання статусу неприбутковості в умовах податкових змін

Зокрема, податківці розповіли, яким неприбутковим організаціям та як саме потрібно було звітувати за 2014 рік

ДФСУ у листі від 02.03.2015 р. № 7023/7/99-99-19-02-02-17 нагадали, що з 1 січня 2015 року змінено порядок оподаткування неприбуткових організацій.        

Так, неприбутковими вважаються підприємства, установи та організації, основною метою діяльності яких є не одержання прибутку, а провадження благодійної діяльності та меценатства і іншої діяльності, передбаченої законодавством.        

Підпунктом 133.1.1 ПКУ встановлено, що не є платниками податку:        

1) бюджетні установи;        

2) громадські об’єднання, політичні партії, релігійні, благодійні організації, пенсійні фонди, метою яких не може бути одержання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, інших пов’язаних з ними осіб, а також серед працівників таких організацій.      

З метою оподаткування центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, веде реєстр усіх цих установ та організацій.  Такі установи та організації не є платниками податку на прибуток лише після їх внесення до Реєстру неприбуткових організацій та установ.        

До внесення змін до Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій, починаючи з 01.01.2015 р. установи та організації, внесені станом на 31.12.2014 до Реєстру та включені до переліку установ та організацій, а також метою яких не може бути одержання і розподіл прибутку, продовжують використовувати статус неприбутковості.        

При цьому всі установи та організації, які станом на 31.12.2014 внесені до Реєстру, незалежно від того, підпадають під дію положень пп. 133.1.1 ПКУ чи ні, обов’язково подають  звіт за 2014 рік за діючими формами в установлений для річного звітного періоду термін – протягом 60 календарних днів до закінчення звітного року (тобто не пізніше 2 березня 2015 року).    

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»