• Посилання скопійовано

Продаж неприбутковою організацією власної нерухомості не оподатковується

Щоправда, за умови, що такі кошти спрямовуються виключно на ведення її статутної діяльності

Продаж неприбутковою організацією власної нерухомості не оподатковується

У листі від 14.01.2016 р. №517/6/99-95-42-03-15 податківці роз'яснили, що сума коштів, отримана громадською неприбутковою організацією від продажу власних об’єктів нерухомості, не є об’єктом оподаткування податком на прибуток за умови, що такі кошти спрямовуються виключно на ведення її статутної діяльності.

Встановлення контролюючим органом факту використання неприбутковою організацією доходів (прибутків) для цілей інших, ніж передбачені установчими документами, є підставою для виключення такої організації з Реєстру неприбуткових установ та організацій і нарахування податкового зобов'язання з податку на прибуток, штрафних санкцій і пені.

Податкові зобов'язання, штрафні санкції і пеня нараховуються, починаючи з першого числа місяця, в якому вчинено таке порушення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»