• Посилання скопійовано

Податкові наслідки неповернення засновнику статутного капіталу при ліквідації підприємства

Зокрема, податківці роз'яснили, що у разі неповернення засновнику статутного капіталу, отриманого на розрахунковий рахунок підприємства, об'єкта оподаткування ПДВ не виникає

Податкові наслідки неповернення засновнику статутного капіталу при ліквідації підприємства

 ДФС в Одеській області у листі від 15.02.2016 р. №314/10/15-32-15-01-16 роз'яснило:

1) Щодо оподаткування податком на прибуток

Розділом III Податкового кодексу не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці при неповерненні засновнику статутного капіталу при ліквідації підприємства.

2) Щодо оподаткування ПДВ

Враховуючи те, що постачання товарів, у визначенні пп. 14.1.191 ПКУ, це будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду, то неповернення засновнику внеску коштів до статутного капіталу, отриманого на розрахунковий рахунок підприємства, не є постачанням товару, а отже об'єкта оподаткування ПДВ не виникає.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»