• Посилання скопійовано

Платники ЄСВ повинні своєчасно інформувати органи ДФС про мобілізацію та демобілізацію

Підставою для надання пільг є копія військового квитка, яка подається до органів ДФС протягом 10-ти днів після мобілізації (демобілізації)

Платники ЄСВ повинні своєчасно інформувати органи ДФС про мобілізацію та демобілізацію

ДФС у Харківській області нагадує, що під час особливого періоду для платників єдиного внеску, призваних на військову службу під час мобілізації або залучених до виконання обов’язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, на весь строк їхньої військової служби зупиняється застосування норм ст. 25 Закону про ЄСВ.

Підставою для зупинення застосування цих норм є копія військового квитка або документа, виданого відповідним державним органом, із зазначенням даних про призов платника ЄСВ на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, яка подається до органів ДФС цим державним органом протягом 10-ти днів після його мобілізації.

Відповідно до листа ГУ оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України від 21.08.2014 р. №322/2/7142 основним документом, що підтверджує проходження військової служби військовослужбовцем в особливий період, а також підтверджує призов під час мобілізації резервістів та військовозобов’язаних, є військовий квиток, у якому у відповідних розділах здійснюються службові відмітки про призов/мобілізацію та їх дату.

Якщо платник ЄСВ не має можливості надати військовий квиток, то документами, що підтверджують призов на військову службу під час мобілізації, можуть бути:

  • для військовозобов’язаних – довідка про призов військовозобов’язаного на військову службу, видана військовим комісаріатом або військовою частиною, із зазначенням дати мобілізації, підписана начальником (командиром) та скріплена печаткою, повістка, мобілізаційне розпорядження, контракт про проходження військової служби;
  • для резервістів – витяг із наказу про зарахування до списків особового складу військової частини із зазначенням дати мобілізації, підписаний начальником (командиром) та скріплений печаткою чи довідка про зарахування до списків військової частини, які видаються військовою частиною.

Зазначені документи можуть видаватися також і родинам військовозобов’язаних та резервістів для пред’явлення їх за місцем вимоги.

Отже, платники ЄСВ повинні своєчасно інформувати органи ДФС про мобілізацію та демобілізацію та надавати копії відповідних документів.

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»