• Посилання скопійовано

Особливості податкової амортизації основних засобів, якщо бухоблік ведеться за МСФЗ

Платник податку, який веде бухоблік відповідно до МСФЗ, при розрахунку податкової амортизації повинен здійснювати нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних активів за методами, передбаченими П(С)БО 7

Особливості податкової амортизації основних засобів, якщо бухоблік ведеться за МСФЗ

Податківці у листі від 21.04.2016 р. №8879/10/28-10-01-3-11 зазначили, що платник податку, який веде бухоблік відповідно до МСФЗ, при розрахунку амортизації згідно з п. 138.3 ПКУ повинен здійснювати нарахування амортизації основних засобів та інших необоротних активів, зокрема:

 - з урахуванням груп та мінімально допустимих строків амортизації, визначених у пп. 138.3.3 ПКУ,

 - за методами нарахування амортизації, передбаченими П(С)БО 7, крім "виробничого" методу.

З урахуванням п. 27 П(С)БО 7 амортизація малоцінних необоротних матеріальних активів і бібліотечних фондів може нараховуватися:

  • у першому місяці використання об’єкта в розмірі 50%  його вартості, яка амортизується, та решта 50% вартості, яка амортизується, у місяці їх вилучення з активів (списання з балансу) внаслідок невідповідності критеріям визнання активом;
  • або в першому місяці використання об’єкта 100% його вартості.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: МГУ ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»