• Посилання скопійовано

Декларування податку на прибуток після відмови від спрощеної системи

ДФС розглянула питання щодо декларування податку на прибуток підприємством, що перейшло зі спрощеної системи оподаткування на загальну посеред року

Декларування податку на прибуток після відмови від спрощеної системи

ДФС в Одеській області у листі від 26.09.2016 р. №2115/10/15-32-12-01-14 повідомила, що платники єдиного податку, які з 1 січня поточного року або пізніше переходять на загальну систему оподаткування, сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації за річний податковий (звітний) період (як новостворені), який для них починається з дати переходу на загальну систему та закінчується 31 грудня такого року.

Об'єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до НП(С)БО або МСФЗ, на різниці, які виникають відповідно до положень розділу III Податкового кодексу.

Наприклад, якщо перехід на загальну систему відбувся з 01.04.2016 р., то саме з цієї дати базою для розрахунку податку на прибуток для підприємства є фінансовий результат за даними бухобліку.

Щодо можливості невикористання податкових різниць, то платник податку на прибуток, у якого річний дохід від будь-якої діяльності (за мінусом непрямих податків), визначений за правилами бухобліку, за останній річний звітний (податковий) період не перевищує 20 млн грн, може визначати об'єкт оподаткування без коригування фінансового результату до оподаткування на всі різниці (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень розділу III ПКУ.

Читайте також: Зі спрощеної на загальну: нюанси оподаткування податком на прибуток та реєстрації платником ПДВ

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»