• Посилання скопійовано

Чи вважаються госпоперації між комісіонером та комітентом контрольованими

Податківці розповіли про визнання господарських операцій між комісіонером та комітентом резидентами, резидентом і нерезидентом – контрольованими

Чи вважаються госпоперації між комісіонером та комітентом контрольованими

ДФСУ у листі від 13.09.2016 р. №19914/6/99-99-15-02-02-15 роз'яснила, що господарські операції між комітентом-резидентом та комісіонером-резидентом не підпадають під визначення контрольованих як такі, що здійснюються між резидентами, незалежно від того, чи є вони пов'язаними особами.

З огляду на те що продаж товару на умовах комісії не передбачає переходу права власності на такий товар від комісіонера-резидента до покупця-нерезидента, такі операції також не підпадають під визначення контрольованих.

При цьому в разі досягнення критеріїв, установлених пп. 39.2.1.7 ПКУ, операції з продажу товарів між комітентом-резидентом та покупцем-нерезидентом підпадають під визначення контрольованих, якщо:

— покупець-нерезидент є пов'язаною особою з комітентом-резидентом;

— або країна резиденції покупця-нерезидента включена до переліку держав (територій), затвердженого Кабінетом Міністрів України на момент здійснення такої операції.

У цьому разі комітент-резидент зобов'язаний в установлений термін подати звіт про контрольовані операції, здійснені протягом звітного податкового періоду.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»