• Посилання скопійовано

Коригування фінрезультату у разі проведення операцій із філією нерезидента

Податківці розповіли, чи потрібно коригувати фінансовий результат до оподаткування у разі проведення операцій із філією нерезидента

Коригування фінрезультату у разі проведення операцій із філією нерезидента

ДФСУ у листі від 06.10.2016 р. №21785/6/99-99-15-02-02-15 нагадує, що для цілей нарахування податку на прибуток підприємств контрольованими є господарські операції, що впливають на об'єкт оподаткування платника податків, однією із сторін яких є нерезидент, зареєстрований у державі (на території), що включена до переліку держав (територій), затвердженого КМУ.

Операція, яка проводиться із філією нерезидента, зареєстрованого у державі (на території), що включена до переліку держав (територій), затвердженого КМУ, вважається такою, що проводиться з нерезидентом і, враховуючи статус нерезидента (країна резиденції включена до переліку), фінансовий результат до оподаткування підлягає коригуванню. Тобто він збільшується, на суму 30 %, якщо ця операція не визнана контрольованою.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»