• Посилання скопійовано

ДФС про коригування фінрезультату до оподаткування на суми дооцінок основних засобів

Фінрезультат до оподаткування зменшується на суми дооцінок основних засобів, проведених після 01.01.2016 р., у межах попередньо віднесених до витрат уцінок основних засобів, проведених до 01.01.2016 р.

ДФС про коригування фінрезультату до оподаткування на суми дооцінок основних засобів

ДФСУ у листі від 20.10.2016 р. №22710/6/99-99-15-02-02-15 нагадує, що різниці, які виникають при нарахуванні амортизації необоротних активів, формуються відповідно до вимог ст. 138 ПКУ.

Фінансовий результат до оподаткування:

збільшується на суму уцінки та втрат від зменшення корисності основних засобів або нематеріальних активів, включених до витрат звітного періоду відповідно до НП(С)БО або МСФЗ,

- та зменшується на суму дооцінки та вигід від відновлення корисності основних засобів або НМА в межах попередньо віднесених до витрат уцінки та втрат від зменшення корисності основних засобів або НМА відповідно до НП(С)БО або МСФЗ.

Якщо витрати з уцінки основних засобів відповідно до НП(С)БО понесені до 01.01.2016 р. (в період перебування на спрощеній системі оподаткування), то фінансовий результат до оподаткування зменшується на суми дооцінок основних засобів, проведених після 01.01.2016 р., у межах попередньо віднесених до витрат уцінок основних засобів, проведених до 01.01.2016 р.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»