• Посилання скопійовано

Зі спрощеної на загальну: визначення фінрезультату до оподаткування платниками податку на прибуток

Платник податку на прибуток, що перейшов з єдиного податку, визначає фінрезультат до оподаткування в декларації за 2016 рік за правилами бухобліку у періоді свого перебування на загальній системі оподаткування

Зі спрощеної на загальну: визначення фінрезультату до оподаткування платниками податку на прибуток

ДФСУ у листі від 27.10.2016 р. №23187/6/99-99-15-02-02-15 нагадує, об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до НП(С)БО та МСФЗ, на різниці, які виникають відповідно до положень розділу ІІІ ПКУ.

Фінансовий результат до оподаткування формується згідно з правилами бухобліку, у тому числі за операціями які виникли при переході зі спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування.

Розділом III ПКУ не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці, що виникають за операціями при переході зі спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування.

***

Про особливості складання та подання фінзвітності після переходу на загальну систему  посеред року разом з декларацією з податку на прибуток читайте у новині>>

Щодо реєстрації платником ПДВ у разі переходу на загальну систему, - читайте тут>>

Щодо порядку сплати податку на прибуток після переходу, - докладно у новині>> 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»