• Посилання скопійовано

Безповоротна фіндопомога неприбутковій організації - коригуємо фінансовий результат до оподаткування

ДФС роз'яснила, що при наданні безповоротної фінансової допомоги неприбутковій організації передбачено коригування фінансового результату до оподаткування

Безповоротна фіндопомога неприбутковій організації - коригуємо фінансовий результат до оподаткування

ДФС у Запорізькій області зазначила, що відповідно до пп. 140.5.9 ПКУ платники податку на прибуток, які визначають різниці, фінансовий результат звітного періоду збільшують на суму коштів або вартості товарів, виконаних робіт, наданих послуг, безоплатно перерахованих (переданих) протягом звітного року неприбутковим організаціям, у розмірі, що перевищує 4% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року.

Якщо фінансовий результат попереднього звітного року є від'ємним (об'єкт оподаткування податку на прибуток відсутній), то фінансовий результат до оподаткування поточного року необхідно збільшити на всю суму безоплатно перерахованих коштів неприбутковим організаціям.

 

Коли податкові різниці не виникають при наданні благодійної допомоги неприбутковій організації

Тимчасово, на період проведення АТО, зазначене коригування не проводиться, починаючи з 01.01.2015 року, щодо сум коштів або вартості:

  • спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів, виготовлених відповідно до військових стандартів),
  • технічних засобів спостереження,
  • лікарських засобів та медичних виробів,
  • засобів особистої гігієни,
  • продуктів харчування,
  • предметів речового забезпечення,
  • інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг за переліком, що визначається КМУ,

які добровільно перераховані (передані) Збройним Силам України, Національній гвардії України, Службі безпеки України, Службі зовнішньої розвідки України, Державній прикордонній службі України, Міністерству внутрішніх справ України, Управлінню державної охорони України, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України, іншим утвореним військовим формуванням, їх з'єднанням, військовим частинам, підрозділам, установам або організаціям, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету, для потреб забезпечення проведення АТО.

Зазначена норма передбачена п. 33 підр. 4 розд. XX ПКУ.

Разом з тим не передбачено різниці для коригування фінансового результату до оподаткування при наданні безповоротної фінансової допомоги юридичній особі - платнику податку на прибуток на загальних підставах.

Читайте також: Безповоротна фінансова допомога неприбутковій організації: облік

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»