• Посилання скопійовано

Нюанси віднесення системи відеоспостереження до основних засобів

ДФСУ у новому листі розглянула питання щодо віднесення до основних засобів системи відеоспостереження

Нюанси віднесення системи відеоспостереження до основних засобів

ДФСУ у листі від 23.11.2016 р. №25336/6/99-99-15-02-02-15 зазначила, що не підлягають амортизації та проводяться за рахунок відповідних джерел фінансування, зокрема, витрати на придбання/самостійне виготовлення та ремонт, а також на реконструкцію, модернізацію або інші поліпшення невиробничих основних засобів.

Термін «невиробничі основні засоби» означає основні засоби, які не використовуються в господарській діяльності платника податку.

У разі, якщо системи відеоспостереження є невиробничими основними засобами, то витрати на придбання та встановлення таких систем не підлягають амортизації в податковому обліку згідно з п. 138.3 ПКУ.

Якщо системи відеоспостереження є невід’ємною частиною приміщення, яке використовується у господарській діяльності платника податку, то витрати на придбання та встановлення зазначених систем у приміщенні відображаються як витрати на поліпшення (ремонт) основних засобів, які підлягають амортизації відповідно до п. 138.3 ПКУ.

Якщо система відеоспостереження належить до окремого об’єкта основних засобів, то такі системи належать до групи 9 (інші основні засоби) та амортизуються відповідно до п. 138.3 ПКУ за умови використання в господарській діяльності.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»