• Посилання скопійовано

Сільські спонсори можуть отримати податкові преференції

Підприємці, які візьмуться фінансувати сільські лікарні, бібліотеки, клуби, позашкільні навчальні заклади – спортивні школи, секції тощо, можуть отримати податкові преференції

Сільські спонсори можуть отримати податкові преференції

Про це йдеться у зареєстрованому днями у Верховній Раді «Проекті закону про внесення змін до статті 141 Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування витрат на фінансування об’єктів та закладів спортивної інфраструктури, охорони здоров’я  та культури»  № 5643.

Якщо парламент підтримає цей документ, то в Податковому кодексі з’являться  новації, які стимулюватимуть бізнес до спонсорства. Так, платникам, які фінансуватимуть  державні та комунальні дитячі та юнацькі спортивні школи, а також ремонтувати спортивні об’єкти, дозволять включати витрати до статті видатків за звітний період, таким чином зменшуючи  суму податків. Такі само пільги передбачено і для спонсорів лікувальних установ, позашкільних навчальних закладів і закладів культури в селах.

У пояснювальній записці до документа його автори зауважують: вітчизняні спортивні школи де-факто вже давно перебувають  на самозабезпеченні, оскільки через брак коштів  більшість місцевих бюджетів не дотує ані позашкільні заклади, ані заклади культури у сільській місцевості.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»