• Посилання скопійовано

"Єдинник" виплатив дивіденди акціонерам: чи подавати декларацію з прибутку та фінзвітність?

Платник єдиного податку у такому випадку зобов'язаний нарахувати і внести до бюджету авансовий внесок з податку на прибуток, а також подати декларацію з податку на прибуток та фінзвітність

"Єдинник" виплатив дивіденди акціонерам: чи подавати декларацію з прибутку та фінзвітність?

ДФС у Закарпатській області роз'яснила, що відповідно до п. 57.1-1.1 ПКУ у разі прийняття рішення щодо виплати дивідендів платник податку на прибуток-емітент корпоративних прав, на які нараховуються дивіденди, проводить зазначені виплати власнику таких корпоративних прав незалежно від того, чи є оподатковуваний прибуток, розрахований за правилами, визначеними статтею 137 ПКУ.

Відповідно до пп. 57.1-1.2 ПКУ крім випадків, передбачених підпунктом 57.1-1.3 цього пункту, емітент корпоративних прав, який прийняв рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток.

При цьому якщо платіж називається дивідендом, такий платіж оподатковується під час виплати згідно з нормами, визначеними згідно з положеннями пп. 57.1-1.2 ПКУ, незалежно від того, чиє особа платником податку.

Таким чином, платники єдиного податку, у разі прийняття рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (вкладникам) зобов'язані нарахувати і внести до бюджету авансовий внесок з податку на прибуток у порядку, визначеному п. 57.1-1 ПКУ.

Авансові внески з податку на прибуток, що внесені до бюджету при виплаті дивідендів юридичними особами на третій або четвертій групі спрощеної системи оподаткування відображаються у рядках 20 - 22 декларації з податку на прибуток  та розшифровуються у додатку АВ до декларації.

Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією фінансову звітність (п. 46.2 ПКУ).

***

Аналітика на тему:

Готуємося до подання звітності з податку на прибуток;

- Фінзвітність: особливості складання та подання за 2016 рік;

Оподаткування дивідендів та інших пасивних доходів у 2017 році

Джерело: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»