• Посилання скопійовано

Нюанси коригування фінрезультату за будівельними контрактами

ДФСУ розглянула питання щодо коригування фінансового результату до оподаткування при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток на різниці за будівельними контрактами

Нюанси коригування фінрезультату за будівельними контрактами

ДФСУ у листі від 18.01.2017 р. № 969/6/99-99-15-02-02-15 зазначила, що платник податку, який виконує будівництво за контрактом, укладеним до 01.01.2015 р., зменшує фінансовий результат при визначенні об’єкта оподаткування на суму доходів, які були враховані у податковому обліку при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток за таким контрактом до 01.01.2015 р. та у складі доходу у бухобліку після 01.01.2015 р.

У додатку РІ «Різниці» до декларації з податку на прибуток не передбачено рядків для відображення таких різниць.

Водночас податківці зазначають: якщо платник податків вважає, що форма податкової декларації, визначена центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, збільшує або зменшує його податкові зобов'язання, всупереч нормам ПКУ з такого податку чи збору, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації.

У разі необхідності платник податків може подати разом з такою податковою декларацією доповнення до такої декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід’ємною частиною податкової декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання. Платник податків, для якого цим ПКУ встановлено обов’язок подання звітності в електронній формі, подає таке доповнення в електронній формі.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»