• Посилання скопійовано

Невчасно сплачена частина чистого прибутку не є податковим боргом

Державна фіскальна служба України розглянула питання щодо визнання частини чистого прибутку (доходу) податковим боргом

Невчасно сплачена частина чистого прибутку не є податковим боргом

ДФСУ у листі від 24.01.2017р. № 1310/6/99-99-15-02-02-15 зазначила, що податковий борг – це сума узгодженого грошового зобов’язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений ПКУ строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов’язання (пп. 14.1.175 ПКУ).

У переліку податків і зборів, визначеному статтями 9 і 10 ПКУ, відсутній такий платіж як частина чистого прибутку (доходу) державних унітарних підприємств та їх об’єднань, що вилучається до державного бюджету.

Таким чином, ДФС вважає: частина чистого прибутку (доходу), не сплачена до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями у встановлені терміни, не є податковим боргом у розумінні ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»