• Посилання скопійовано

Сплата частини прибутку до бюджету не може бути здійснена за рахунок податкових переплат

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо порядку сплати частини чистого прибутку (доходу) платниками податку

 Сплата частини прибутку до бюджету не може бути здійснена за рахунок податкових переплат

ДФСУ у листі від 13.03.2017 р. №5061/6/99-99-15-02-02-15 звертає увагу, що у переліку податків і зборів, визначеному ст. 9 і 10 ПКУ, відсутній такий платіж, як частина чистого прибутку (доходу) державних унітарних підприємств та їх об’єднань, що вилучається до державного бюджету відповідно до закону.

Оскільки ПКУ регулює відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, то порядок розстрочення сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) на частину чистого прибутку (доходу), що сплачується до держбюджету державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, не поширюється.

Враховуючи те, що частина чистого прибутку (доходу), що сплачується до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, не є податковим платежем, сплата зобов’язання за ним не може бути здійснена за рахунок надміру сплачених податкових зобов’язань з інших податків відповідно до процедури, передбаченої ст. 43 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»