• Посилання скопійовано

Фінрезультат при переоцінці матеріальних активів не коригується

Якщо матеріальні активи не є основними засобами або цінними паперами, то операції з переоцінки таких активів відображаються у складі фінансового результату до оподаткування за правилами бухобліку і положення ПКУ не передбачають коригування фінансового результату на суми таких операцій

Фінрезультат при переоцінці матеріальних активів не коригується

ДФСУ у листі від 29.08.2017 р. №1748/6/99-99-15-02-02-15/IПК нагадала: фінрезультат до оподаткування збільшується на суму уцінки та втрат від зменшення корисності основних засобів або нематеріальних активів, включених до витрат звітного періоду відповідно до П(С)БО або МСФЗ (п. 138.1 ПКУ), та зменшується на суму вигід від відновлення корисності основних засобів або нематеріальних активів у межах попередньо віднесених до витрат втрат від зменшення корисності основних засобів або нематеріальних активів відповідно до П(С)БО або МСФЗ (п. 138.2 ПКУ).

Різниці щодо операцій з продажу або іншого відчуження цінних паперів визначаються відповідно до п. 141.2 ПКУ.

Фінансовий результат до оподаткування збільшується на суму від'ємного загального результату переоцінки цінних паперів (загальна сума уцінок цінних паперів перевищує загальну суму їх дооцінок за податковий (звітний) період) (крім державних цінних паперів або облігацій місцевих позик), відображеного у складі фінансового результату до оподаткування податкового (звітного) періоду відповідно до П(С)БО або МСФЗ.

Таким чином, якщо матеріальні активи не є основними засобами або цінними паперами, то операції з переоцінки таких активів відображаються у складі фінансового результату до оподаткування за правилами бухгалтерського обліку і положення ПКУ не передбачають коригування фінансового результату на суми таких операцій.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»