• Посилання скопійовано

ДФС ініціює разове погашення всім суб’єктам господарювання переплат з податку на прибуток

ДФС фіксує позитивну динаміку як з адміністрування податку на прибуток, так і з поверненням бізнесу переплат з цього податку минулих періодів

ДФС ініціює разове погашення всім суб’єктам господарювання переплат з податку на прибуток

Про це повідомив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС, яке відбулось 7 вересня 2017 року.

Так, якщо у І кварталі 2016 року платниками було задекларовано 13,8 млрд грн податку на прибуток, то у І кварталі 2017 року цей показник склав вже 20,2 млрд грн. У ІІ кварталі 2017 року платники задекларували 17,9 млрд грн податку на прибуток, відповідний показник минулого року становив 13,1 млрд грн.

Щодо переплат з податку на прибуток, то з початку року їх обсяг скоротився на понад 20%. У січні сума переплат становила 18,3 млрд грн,  станом на 01.06.2017  – 17,3 млрд грн, то на 1 вересня вона скоротилася ще майже на 3 млрд - до 14,4 млрд. грн.

Мирослав Продан повідомив представникам бізнесу, що ДФС ініціює перед Мінфіном разове погашення всім суб’єктам господарювання переплат з податку на прибуток. Для цього необхідно передбачити відповідні кошти в законі про бюджет на 2018 рік.

«Ця переплата складалася в минулих періодах та дісталась нам у спадок, але все одно це питання необхідно вирішити. Якщо бізнес підтримує цю ідею, то можемо спрямувати до Міністерства фінансів пропозицію передбачити в законі про бюджет на 2018 рік  кошти, які можна буде разово повернуnи нашому бізнесу і, таким чином, раз і назавжди поставили крапку у цьому питанні»­, - зазначив Мирослав Продан.

 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»