• Посилання скопійовано

Надання безоплатної допомоги в розвитку інфраструктури: чи збільшувати фінрезультат?

ДФС роз'яснила щодо коригування фінрезультату на витрати у разі надання безоплатної допомоги в розвитку інфраструктури

Надання безоплатної допомоги в розвитку інфраструктури: чи збільшувати фінрезультат?

ДФСУ у індивідуальній податковій консультації від 30.10.2017 р. №2448/6/99-99-15-02-02-15/ІПК наголошують, що за пп. 140.5.9 ПКУ фінансовий результат податкового (звітного) періоду збільшується на суму вартості товарів, виконаних робіт, наданих послуг при їх безоплатній передачі платником податку на прибуток протягом звітного (податкового) року на користь неприбуткових організацій, внесених до Реєстру неприбуткових установ та організацій, на дату такої передачі товарів, робіт, послуг у розмірі, що перевищує 4% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року. 

Отже,  якщо сума наданої неприбутківцям безоплатної допомоги буде більше ніж 4% прибутку, підприємство при використанні податкових різниць зобов'язане збільшити фінрезультат на суму перевищення.

Окремо податківці зауважили, що ці операції послуг повинні бути підтверджені належним чином оформленими первинними документами.

***

Читайте також:

Коли при наданні безповоротної допомоги доведеться коригувати фінрезультат>>>

Безповоротна фіндопомога від платника податку на прибуток: чи виникають різниці для коригування фінрезультату?>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»