• Посилання скопійовано

Витрати щодо послуг з мобільного зв'язку. Чи потрібно коригувати фінрезультат?

ПКУ не передбачено різниць для коригування фінансового результату до оподаткування на витрати з придбання послуг мобільного зв'язку

Витрати щодо послуг з мобільного зв'язку. Чи потрібно коригувати фінрезультат?

На цьому наголошує ДФС у Сумській області в індивідуальній консультації від 24.04.2018 р. №1847/ІПК/18-28-12-04-20.

Такі операції відображаються згідно з правилами бухобліку при формуванні фінансового результату до оподаткування.

Водночас податківці нагадують, що методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про витрати підприємства та її розкриття в фінансовій звітності визначає П(С)БО 16.

Згідно з п. 6 П(С)БО 16 витратами звітного періоду визнаються або зменшення активів, або збільшення зобов'язань, що призводить до зменшення власного капіталу підприємства (за винятком зменшення капіталу внаслідок його вилучення або розподілу власниками), за умови, що ці витрати можуть бути достовірно оцінені.

Витрати визнаються витратами певного періоду одночасно з визнанням доходу, для отримання якого вони здійснені.

Витрати, які неможливо прямо пов'язати з доходом певного періоду, відображаються у складі витрат того звітного періоду, в якому вони були здійснені (п. 7 П(С)БО 16).

Отже, витрати з придбання послуг мобільного зв'язку відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку при формуванні фінансового результату до оподаткування.

***

Читайте також: Службовий мобільний зв’язок використано в особистих цілях: чи нараховувати ЄСВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Сумській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»