• Посилання скопійовано

Перерахували аванс з податку на прибуток при виплаті дивідендів не за тим кодом сплати: чи буде штраф?

У разі помилкового зазначення у платіжці тільки коду виду сплати «125» замість «101», штрафу за таку помилку не буде. При цьому ДФС зарахує такий платіж

Перерахували аванс з податку на прибуток при виплаті дивідендів не за тим кодом сплати: чи буде штраф?

У підкатегорії 102.24 «ЗІР» податківці насамперед нагадали, що сплата за кожним видом платежу та за кожним видом сплати має оформлятися окремим документом на переказ. 

При цьому для сплати податку на прибуток (у т. ч. авансових внесків при виплаті дивідендів) платник складає відповідне платіжне доручення.

В ньому у полі «Призначення платежу» зазначаються коди видів сплати, зокрема:

  • код 101 – суми грошового зобов'язання;
  • код 125 – авансові внески, нараховані на суму дивідендів та прирівняних до них платежів.

У разі переказу авансового внеску при виплаті дивідендів у полі «Призначення платежу» платіжного доручення платником податку на прибуток помилково замість коду виду сплати 125 зазначено код виду сплати 101, але водночас код бюджетної класифікації та розрахунковий рахунок зазначені правильно, то даний документ на переказ органом ДФС приймається до виконання і вважається, що такий платник сплачує грошове зобов'язання з податку на прибуток підприємств.

Податківці на підставі вищенаведеного вказали, що відповідальність до такого платника податку на прибуток не застосовується.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»