• Посилання скопійовано

Виплачуєте роялті «єдиннику»: які наслідки з податку на прибуток?

При виплаті роялті «єдиннику» платник податку на прибуток збільшує фінрезультат звітного періоду на суму витрат щодо нарахування роялті у повному обсязі

Виплачуєте роялті «єдиннику»: які наслідки з податку на прибуток?

«Вісник. Офіційно про податки»

Винагорода за використання будь-яких зареєстрованих торгових марок (знаків на товари і послуги) підпадає під визначення роялті (пп. 14.1.225 ПКУ).

У разі якщо роялті нараховані на користь особи, яка сплачує податок у складі інших податків, крім фізичних осіб, які оподатковуються в порядку, встановленому розділом IV ПКУ, платник податку на прибуток збільшує фінрезультат податкового (звітного) періоду на суму витрат по нарахуванню роялті у повному обсязі (пп. 5 пп. 140.5.7 ПКУ).

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності — особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, передбачених пп. 297.1 ПКУ, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1 розділу ХIV ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності (пп. 291.2 ПКУ).

Платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності, зокрема, з податку на прибуток підприємств.

Отже, якщо платник податку на прибуток проводить коригування визначеного за правилами бухобліку фінрезультату до оподаткування та здійснює витрати по нарахуванню роялті на користь юрособи, яка є платником єдиного податку, то такий платник податку на прибуток збільшує фінрезультат податкового (звітного) періоду на суму витрат по нарахуванню роялті у повному обсязі.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»