• Посилання скопійовано

Які зміни відбулися в оподаткуванні доходів нерезидентів з Великобританії?

Податківці навели нові ставки оподаткування дивідендів для нерезидентів-засновників з Великобританії

Які зміни відбулися в оподаткуванні доходів нерезидентів з Великобританії?

Офіс великих платників податків ДПС повідомляє, що Верховна Рада Законом № 244 - IX ратифікувала Протокол між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування і попередження податкових ухилень відносно податків на доход і на приріст вартості майна.

Оновлені положення Конвенції, зокрема передбачають:

  • збільшення розміру ставки оподаткування відсотків - з 0 до 5%;
  • збільшення розмір ставки оподаткування роялті - з 0 до 5%;
  • оподаткування дивідендів за ставкою 5% - якщо фактичним власником дивідендів є компанія, що володіє безпосередньо, як мінімум 20 % капіталу компанії, що виплачує дивіденди.  В усіх інших випадках підвищення ставки з 10 до 15%;

Також, значно розширено можливості договірних сторін по обміну податковою інформацією.

Крім цього, згаданими змінами визначено, що переваги не надаватимуться відносно виду доходу або майна, якщо однією з головних цілей якої-небудь домовленості або угоди між суб'єктами господарської діяльності було безпосереднє або опосередковане отримання ними такої переваги.

 

Від редакції: З якого моменту починають діяти нові правила оподаткування дивідендів, розповімо в окремому коментарі від юриста редакції.

***

Читайте також: ВРУ ратифікувала угоди про уникнення подвійного оподаткування з трьома країнами

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»