• Посилання скопійовано

Рада попередньо підтримала відтермінування деяких норм Закону №466

ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №4065 щодо забезпечення збору даних для декларування окремих об’єктів оподаткування. Зокрема, уточнюються обставини, за яких контрольовані операції не мають ділової мети

Рада попередньо підтримала відтермінування деяких норм Закону №466

Верховною Радою України прийнято за основу проєкт Закону №4065 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування».

Метою законопроєкту є «впровадження прозорих і деталізованих механізмів реалізації положень щодо обмежень, запроваджених для запобігання ухиленню від оподаткування; визначення чітких та зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній, а також надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об'єктів оподаткування (з урахуванням обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням у світі COVID-19)».

Законопроєктом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»«Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» що, зокрема, спрямовані на уточнення:

  • деяких положень трансфертного ціноутворення; підстави припинення адміністративного арешту;
  • положення щодо коригування фінансового результату до оподаткування щодо операцій, які не мають ділової мети;
  • особливості справляння акцизного податку;
  • особливості оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії протягом перехідного періоду;
  • положення щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій, тощо.

***

Читайте також:

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»