• Посилання скопійовано

Не включили до декларації з прибутку збиток минулих років: як виправити?

Якщо включення сум збитку зменшує позитивне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток, то воно здійснюється шляхом подання уточнюючої Декларації за минулий період разом з додатком ПП до Декларації

Не включили до декларації з прибутку збиток минулих років: як виправити?

Податківці у підкатегорії 102.19 «ЗІР» зауважили, що суб’єкти господарювання, які не сплачують податок на прибуток підприємств у зв’язку з отриманням податкових пільг ведуть облік сум таких пільг, та починаючи зі звітних періодів 2020 року відображають інформацію про суми податкових пільг у додатку ПП до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. №897 (далі – Декларація).

Згідно з Довідником інших податкових пільг №99/2 станом на 01.07.2020 р. пільгою із кодом 11020301 є сума податку, несплаченого у зв’язку із зменшенням фінансового результату до оподаткування, на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років.

У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (п. 50.1 ПКУ).

Виправлення помилок, що виникли в податковій звітності в результаті неврахування сум від’ємного значення об’єкта оподаткування, що зменшує позитивне значення об’єкта оподаткування минулого податкового (звітного) року, здійснюється шляхом подання уточнюючої Декларації за минулий податковий (звітний) період разом з додатком ПП до Декларації.

Якщо уточнення показників Декларації призвели до зменшення податкового зобов’язання, у зв’язку з врахуванням сум від’ємного значення об’єкта оподаткування минулого податкового (звітного) періоду, до платника податку штрафні санкції, визначені п. 50.1 ПКУ, не застосовуються.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»