• Посилання скопійовано

Довідку про сплачений нерезидентом податок на прибуток та порядок її видачі оновлять

ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Мінфіну, яким затверджуються нова форма довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток та Порядок її видачі

Довідку про сплачений нерезидентом податок на прибуток та порядок її видачі оновлять

10 травня ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну (завантажити), яким затверджуються нові:

  • Порядок видачі довідки  про сплачений нерезидентом в Україні податок  на прибуток (доходи) (завантажити);
  • форму довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) (завантажити).

Проєкт розроблено з метою приведення у відповідність нормативно-правової бази із прийнятими змінами до ПКУ, внесеними Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ щодо отримання від контролюючого органу підтвердження сплати нерезидентом в Україні податку на прибуток (доходи).

Так, вдосконалено процедуру звернення нерезидента до контролюючого органу шляхом подання уніфікованої форми заяви (завантажити).

Також уточнено, що довідка видається контролюючим органом у паперовій або електронній формі за місцезнаходженням (місцем проживання) резидента або нерезидента, який здійснює господарську діяльність на території України через постійне представництво, або іншого нерезидента, на якого покладено обов’язок сплачувати податок у порядку, встановленому ПКУ, що здійснює на користь нерезидента будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України.

Довідка видається безоплатно.

Заява подається до відповідного контролюючого органу безпосередньо нерезидентом або через особу, яка здійснює на користь нерезидента виплату доходів з джерелом їх походження з України або уповноваженою ним особою, яка повинна підтвердити свої повноваження. Вона може бути подана у паперовій формі або засобами електронного зв’язку в електронній формі з урахуванням вимог, визначених статтею 42 глави 1 розділу ІІ ПКУ.

Заява має бути подана українською мовою або іноземною мовою разом з офіційним перекладом українською мовою.

Довідка або обґрунтована відмова у її видачі видається контролюючим органом у паперовій або електронній формі за підписом керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи) протягом 5 робочих днів від дати одержання Заяви нерезидента або уповноваженої ним особи.

Джерелом інформації для видачі довідки є дані додатків ПН до податкової декларації (розрахунків) з податку на прибуток підприємств, надані податковими агентами податкові розрахунки сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь нерезидентів, а також сум утриманого з них податку, або надані нерезидентом документи у разі самостійного нарахування і сплати податку.

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А наразі зауваження та пропозиції можна надсилати протягом одного місяця з дати його оприлюднення за адресою:  Державна податкова служба України, Департамент оподаткування юридичних осіб, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e‑mail:  ushakov@tax.gov.ua.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»