• Посилання скопійовано

Чи може сільгосппідприємство, утворене шляхом злиття або приєднання, бути платником ФСП?

Лист ДПСУ від 28.03.2012 р. №5508/6/15-2216ф «Щодо права на застосування фіксованого сільськогосподарського податку»

До ДПСУ було направлено запит щодо права на застосування фіксованого сільськогосподарського податку внаслідок реорганізації сільськогосподарського підприємства.

Податкова зазначає, що відповідно до п. 301.1 ст. 301 ПКУ платниками фіксованого сільськогосподарського податку з урахуванням обмежень, встановлених п. 301.6 ПКУ, можуть бути сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Якщо сільськогосподарський товаровиробник утворюється шляхом злиття, приєднання, перетворення, поділу або виділення згідно з відповідними нормами ЦКУ, то норма щодо дотримання частки сільськогосподарського товаровиробництва, яка дорівнює чи перевищує 75% за попередній податковий (звітний) рік, поширюється на: усіх осіб окремо, які зливаються (приєднуються); кожну окрему особу, утворену шляхом поділу або виділу; особу, утворену шляхом перетворення.

Разом з тим, сільськогосподарські товаровиробники, утворені шляхом злиття або приєднання, можуть бути платниками податку в рік утворення, якщо частка сільськогосподарського товаровиробництва, отримана за попередній податковий (звітний) рік всіма товаровиробниками, які беруть участь у їх утворенні, дорівнює або перевищує 75% (п. 301.2 ст. 301 ПКУ).

Отже, сільськогосподарське підприємство, утворене шляхом злиття або приєднання, може бути платником ФСП в рік утворення при дотриманні частки сільськогосподарського товаровиробництва кожним сільськогосподарським підприємством, що зливається (приєднується).

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/Фіксований с/г податок

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Фіксований с/г податок»