• Посилання скопійовано

Критерії віднесення підприємств до категорії сільськогосподарських

Лист ДПСУ від 04.03.2013 р. №3339/6/15-33-15

Критерії віднесення підприємств до категорії сільськогосподарських

ДПСУ повідомляє, що використання спеціального режиму оподаткування та перебування на фіксованому сільськогосподарському податку не є обов’язком сільськогосподарського товаровиробника, а його правом. 

Основним критерієм для віднесення підприємств до категорії сільськогосподарських є виробництво у відповідних обсягах сільськогосподарських товарів (послуг) на власних або орендованих основних фондах.

При цьому, сільськогосподарські підприємства, які орендують земельні ділянки для ведення сільськогосподарської діяльності, зобов’язані в обов’язковому порядку укладати договори оренди землі з орендодавцями. 

Укладені договори оренди землі підлягають обов'язковій державній реєстрації. І право оренди земельної ділянки виникає з дня державної реєстрації цього права відповідно до закону, що регулює державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. 

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Фіксований с/г податок

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Фіксований с/г податок»