• Посилання скопійовано

«Контролюючі органи і перевірки» №20(29) | 21.11.2018 р.

Двадцять дев'ятий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена перевіркам різних органів влади та їхній діяльності в цілому

«Контролюючі органи і перевірки» №20(29) | 21.11.2018 р.

Це – вже двадцятий з початку року (і двадцять дев’ятий загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена перевіркам різних органів влади та їхньої діяльності в цілому.

З моменту написання попередньої розсилки минуло два тижні і нам є про що розповісти.

 

Цього разу:

  • поговоримо про чергові зміни у плані-графіку планових перевірок ДФС на 2018 рік;
  • зазначимо, що інспектори з праці можуть завітати на перевірку як псевдопрацівники;
  • розповімо про затвердження плану комплексних перевірок на 2019 рік;
  • визначимося, за якими підставами інспектори з праці можуть прийти на інспекційні відвідування;
  • проінформуємо, що за словами Гройсмана процес детінізації зарплат буде продовжений.

Гарного вам читання!

***

 

Зустрічайте! План комплексних перевірок на 2019 рік
Наказом ДРСУ від 15.11.2018 р. №152 затверджено План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік. Про це повідомила прес-служба ДРСУ.

Переглянути його можна:

Згідно з планом у 2019 році буде проведено 30 227 перевірок підприємств та підприємців (це понад 3000 більше, ніж у плані на 2018 рік).

 

Листопадові зміни плану-графіка перевірок ДФСУ на 2018 рік
13 листопада на сайті ДФСУ оприлюднено оновлені (станом на 13.11.2018 р.):

  • Розділ І «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб».
  • Розділ ІІ «Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів».

Завантажити їх можна тут>>

Слідом за цим оновленням 14 листопада податківці виклали на своєму сайті підкоригований Розділ ІV «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (станом на 14.11.2018 р.). За оновленими даними, таких перевірок в 2018 році очікується аж 550.

Завантажити розділ IV можна тут>>

А безкоштовно перевірити, чи не потрапила ваша компанія до плану-графіка перевірок ДФСУ (а також Держпраці та ще 22 контролюючих органів) ви завжди можете в онлайн-сервісі VKURSI.

Спробувати VKURSI

Це просто і робиться усього у два кроки:

  1. Вводите код ЄДРПОУ або назву компанії у поле пошуку сервісу VKURSI;
  2. В досьє переглядаєте розділ “Графік перевірок”.

Розпочати перевірку >>>

 

ТОП-7 підстав для інспекційних відвідувань Держпраці
За інформацією Держпраці, інспекційні відвідування проводяться з таких підстав:

  1. за зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю;

  2. за зверненням фізичної особи, стосовно якої порушено правила оформлення трудових відносин;

  3. за рішенням керівника органу контролю про проведення інспекційних відвідувань з питань виявлення неоформлених трудових відносин, прийнятим за результатами аналізу інформації, отриманої із засобів масової інформації, інших джерел, доступ до яких не обмежений законодавством, та джерел, зазначених у пп. 1, 2, 4-7;

  4. за рішенням суду, повідомленням правоохоронних органів про порушення законодавства про працю;

  5. за повідомленням посадових осіб органів державного нагляду (контролю), про виявлені в ході виконання ними контрольних повноважень ознак порушення законодавства про працю;

  6. за інформацією Держстату, ДФС та ПФУ;

  7. за інформацією профспілкових органів про порушення прав працівників, які є членами профспілки, виявлених в ході здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю.

 

Процес детінізації зарплат набирає обертів і буде продовжений, – Гройсман
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман прокоментував проміжні результати урядової кампанії проти нелегальної зайнятості. Вона активно стартувала у жовтні – за ініціативи Глави Уряду і у тісній кооперації одразу кількох відомств: Міністерства фінансів, Мінсоцполітики, Пенсійного фонду, ДФС та Держпраці.

«Захист прав людей, які працюють, будемо продовжувати щоденно і системно. Щомісяця буду питати, скільки людей вивели з тіні. Доручаю також щотижнево проводити оперативні наради. Наш союзник – легальний бізнес і кожен громадянин України» – зауважив В. Гройсман.

 

Інспектори з праці можуть завітати на перевірку як псевдопрацівники
Держпраці з Кіровоградської області навела результати одного інспекційного відвідування з метою виявлення неоформлених працівників. Зокрема, до проведення інспекційного відвідування один з представників контролюючих органів навідався до даного підприємства під приводом працевлаштування. На підприємстві йому було запропоновано попрацювати «неофіційно».

Цього ж дня було розпочато інспекційне відвідування. Завдяки допомозі представників поліції та військкомату, інспектори з праці опитали всіх працюючих в триповерховій будівлі. За результатами опитування з’ясувалося, що 60 працівників працювали неофіційно.

Перевірки Держпраці та ДФСУ

Важливо! Перевірки Держпраці та ДФСУ: як підготуватися та захиститися
Минулого тижня ДРСУ затвердила План здійснення комплексних заходів державного нагляду на 2019 рік. За ним у наступному році буде проведено понад 30 тис. перевірок підприємств та підприємців!

Отже, час підготуватися!

З відеокурсу «Перевірки Держпраці та ДФСУ» ви дізнаєтесь, як запобігти і як підготуватися до перевірки, про план дій на випадок перевірки, основні причини донарахувань та штрафів, судову практику за результатами перевірок.

Детальніше про відеокурс >>

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему перевірок ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»