• Посилання скопійовано

Шлюз ДФС не працює: розробники ПЗ просять Гройсмана втрутитися

Чотири компанії-розробники ПЗ для звітності заявляють про проблеми з наданням звітності і реєстрацією податкових накладних. І звинувачують у цьому своїх конкурентів - розробників "M.E.Doc"

Шлюз ДФС не працює: розробники ПЗ просять Гройсмана втрутитися

Розробники ПЗ для надання звітності - компанії ЛІГА: ЗАКОН (ПЗ REPORT) АйФін, СОНАТА і АЦСК ТОВ "Ключові системи" - просять прем'єр-міністра Володимира Гройсмана провести розслідування ситуації, що склалася з роботою приймального шлюзу Державної фіскальної служби (ДФС) в частині реєстрації податкових накладних та роботи Єдиного реєстру податкових накладних (ЄРПН). Про це сказано в листі-зверненні розробників ПЗ до глави Уряду.

На сьогодні існує серйозна проблема з наданням звітності і реєстрацією податкових накладних, заявляють розробники ПЗ. Аналізуючи роботу приймального шлюзу ДФС, з боку програмного забезпечення виявлена ​​некоректна робота частини його функціоналу. Всі звернення на гарячу лінію ДФСУ не сприяють позитивним зрушенням, заявляють автори листа.

Повідомляється, що шлюз ДФС також не приймає звітність з ЄСВ через "пошкоджений пакет".

 

«...На жаль, створюється враження, що адміністрування прийомного шлюзу ДФС здійснюється не ДФС, а розробниками ПЗ «M.E.Doc» у власних інтересах. Виходячи з викладеного вище… маємо підстави вважати, що розробниками ПЗ «M.E.Doc» здійснюється втручання у роботу державних інформаційних систем», - зазначають автори листа.

 

Розробники ПЗ просять Прем'єра:

  1. провести розслідування щодо ситуації, що склалася з роботою приймального шлюзу ДФС в частині реєстрації податкових накладних та роботи ЄРПН,
  2. повідомити підписантів листа і платників податків про результати розслідування,
  3. терміново вжити заходів для відновлення роботи приймального шлюзу ДФС. 

 

 ***

У понеділок, 24 липня, розробники програми M.E.Doc компанія «Інтелект-Сервіс» виступила з офіційною заявою. Її текст розміщено на сайті компанії та на її Fb-сторінці:

...наші конкуренти розгорнули широкомасштабну гібридну атаку на наше програмне забезпечення M.E.Doc та нашу компанію. Безпідставно звинувачуючи колектив компанії у впливі на Державну фіскальну службу, а саме на процес подачі звітів. 

Ми категорично спростовуємо цю нісенітницю та пояснюємо, що це фізично неможливо: наша компанія не має ніякого доступу до державних систем.

Також ми не будемо коментувати потоки бруду, які на замовлення розливаються по ЗМІ, тому що це суцільна цинічна брехня.

З приводу всіх спроб наклепу та перекручування фактів в ЗМІ наші юристи готують позови щодо захисту ділової репутації нашої компанії.

Та витримавши натиск вірусу Petya.A, ми зможемо спільно протистояти тим, хто бажає знищення сервісу M.E.Doc.  

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»