• Посилання скопійовано

Перевищення ціни придбання сільгосптоварів над фактичною ціною відображаємо в декларації 0110

ДФС розглянула питання щодо форми декларації, в якій відображаються податкові зобов'язання, що виникли у зв'язку з перевищенням ціни придбання/собівартості самостійно виготовлених сільгосптоварів (послуг) над фактичною ціною їх постачання

Перевищення ціни придбання сільгосптоварів над фактичною ціною відображаємо в декларації 0110

ДФСУ у листі від 28.12.2015 №27863/6/99-95-42-01-16-01  нагадує, що база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг, а база оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче їх собівартості.

Згідно з пунктом 5 розділу I Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, платники податку, які застосовують спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, крім  декларації з ПДВ з позначкою "0110" (далі - декларація 0110), подають декларацію з позначкою "0121"/"0122"/"0123" (далі - декларація 0121 - 0123), яка є невід'ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої декларації включаються лише ті операції, що стосуються спеціального режиму.

У рядку 1.1 декларації 0121 - 0123 вказуються виключно операції з постачання сільськогосподарським підприємством вироблених/наданих сільськогосподарських товарів/послуг на власних або орендованих виробничих потужностях, а також на давальницьких умовах.

Враховуючи зазначене, податкові зобов'язання, що виникли у сільськогосподарського підприємства - суб'єкта спеціального режиму оподаткування у зв'язку з постачанням сільськогосподарських товарів/послуг відображаються у рядку 1.1 декларації 0121 - 0123 виходячи з їх договірної ціни.

При цьому, сума перевищення ціни придбання/собівартості самостійно виготовлених сільськогосподарських товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання відображається в декларації 0110.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »