• Посилання скопійовано

Зламався РРО: чи подавати до ДФС довідку про використані розрахункові книжки?

Чи подавати до контролюючих органів Довідку про використані розрахункові книжки, зареєстровані на РРО, які використовувались у період виходу з ладу РРО або в у разі тимчасового відключення електроенергії? Роз'яснює ДФС

Зламався РРО: чи подавати до ДФС довідку про використані розрахункові книжки?

ДФС у ЗІР (категорія 109.09) зазначає, що усі госпсуб’єкти мають подавати до контролюючих органів Довідку про використані РК у разі використання розрахункових квитанцій на період виходу з ладу РРО або у разі тимчасового відключення електроенергії.

Використання книги обліку розрахункових операцій, зареєстрованої на РРО, передбачає, зокрема, у разі виходу з ладу РРО чи відключення електроенергії здійснення записів за обліком розрахункових квитанцій (п. 6 гл. 4 р. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженим наказом Міндоходів від 28.08.2013 р. № 417).

Звітність, пов’язана з використанням розрахункових квитанцій, подається у складі Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма №ЗВР-1) та Довідки про використані розрахункові книжки до органу державної фіскальної служби за місцем реєстрації РК у терміни, визначені чинним законодавством. 

Форму Довідки наведено удодатку до Порядку подання звітності, пов’язаної з використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), затвердженому  наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »