• Посилання скопійовано

Порядок електронного адміністрування реалізації пального зазнав змін

Оприлюднено постанову Кабміну, яка врегульовує питання реєстрації платниками акцизного податку з реалізації пального осіб, що діють за договорами про спільну діяльність

Порядок електронного адміністрування реалізації пального зазнав змін

Уряд постановою від 06.07.2016 р. № 409 вніс зміни до Порядку електронного адміністрування реалізації пального, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2016 р. № 113.

Постанова дає можливість уповноваженим особам, які ведуть облік результатів за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи та які планують здійснювати реалізацію пального, зареєструватися платниками акцизного податку з реалізації пального.

Так, уточнено, що до реєстру платників включаються, зокрема, такі ідентифікаційні дані про осіб, зареєстрованих платниками акцизного податку з реалізації пального:

- для юридичних осіб: найменування та код згідно з ЄДРПОУ;

- для уповноважених юридичних осіб, які ведуть облік діяльності за договорами про спільну діяльність без утворення юридичної особи та є відповідальними за утримання та внесення податків до бюджету під час виконання договорів: назва договору, найменування уповноваженої особи та податковий номер, наданий такій особі під час взяття на облік договору згідно з п. 63.6  та п. 64.6 ПКУ;

 - для фізичних осіб - підприємців: прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта).

Окрім того, виключено п.4 Порядку, згідно з яким юрособи та фізособи - підприємці, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов'язковій реєстрації як платники акцизного податку з реалізації пального до початку здійснення його реалізації.

Нагадаємо, що про схвалення відповідного проекту постанови повідомив ще минулого тижня (6 липня) Мінфін. Про це ми писали тут >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »