• Посилання скопійовано

Зміна системи оподаткування: як це впливає на „земельну” звітність?

Яку декларацію з плати за землю та у які строки повинна подати юрособа у разі переходу протягом року з загальної на спрощену систему оподаткування або відмови від спрощеної системи? Консультує ДФС

Зміна системи оподаткування: як це впливає на „земельну” звітність?

Податківці в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 112.05) роз'яснили:

1) Якщо юрособа, яка в установлені строки подала річну податкову декларацію з плати за землю, приймає рішення про перехід у поточному році з загальної системи на спрощену систему оподаткування, то вона повинна подати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним, уточнюючу податкову декларацію на зменшення податкового зобов’язання із земельного податку починаючи з місяця переходу на спрощену систему оподаткування.

2) Якщо юридична особа – платник єдиного податку протягом року відмовляється від спрощеної системи оподаткування, то така особа зобов’язана:

 - сплачувати земельний податок з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів,

 - подати протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним, звітну декларацію з плати за землю (на поточний рік або щомісяця) відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки.

Аналітика від Дт-Кт (для передплатників): Земельний податок залежно від групи єдиного податку 

Усі новини на тему >>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »