• Посилання скопійовано

Обрахування компенсації за невикористану відпустку за попереднім місцем роботи

Держпраці в Хмельницькій області роз'яснило, як обрахувати період роботи для відпустки і як це відобразити в документах, якщо працівник, якого прийнято на роботу за переведенням, на попередньому місці роботи компенсацію за невикористану відпустку не одержав

Обрахування компенсації за невикористану відпустку за попереднім місцем роботи

Держпраці в Хмельницькій області зазначає, що відповідно до ст. 9 Закону «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР, якщо працівник, переведений на роботу на інше підприємство, повністю або частково не використав щорічні основну та додаткові відпустки і не одержав за них грошову компенсацію, то до стажу роботи, що дає право на щорічні основну та додаткові відпустки, зараховується час, за який він не використав ці відпустки за попереднім місцем роботи. Згідно зі ст. 24 Закону №504 грошову компенсацію за невикористані працівником дні щорічних відпусток слід перерахувати на рахунок підприємства, на яке перейшов працівник.

Оскільки законодавством не встановлено в кадровому діловодстві, як відобразити час, за який не використано відпустки, то Держпраці рекомендує відображати період за типовою формою П-2, затвердженою наказом Мінстату від 25.12.2009 р. № 495/656, на підставі довідки з попереднього місця роботи про час, за який працівник не використав відпустки.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »