• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки у Розрахунку частини чистого прибутку (доходу)

ДФСУ роз'яснила, як виправити самостійно виявлені помилки у Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до держбюджету державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями

Виправляємо помилки у Розрахунку частини чистого прибутку (доходу)

ДФСУ у листі від 28.12.2015 № 27861/6/99-95-42-03-15 нагадує, що Розрахунок є обов’язковим документом, на підставі якого здійснюється нарахування та сплата частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.

У разі виявлення помилки у Розрахунку за відповідний звітний податковий період платник податку може скористатися нормою п. 5 П(С)БО 6, якою передбачено виправлення помилок, що відносяться до попередніх періодів, шляхом повторного відображення відповідної порівняльної інформації у фінансовій звітності.

 Враховуючи, що формою Розрахунку не передбачено проведення уточнень, платник податку має право самостійно здійснити відмітку «уточнюючий» та виправити помилки.

Крім виправлення помилок в уточнюючому Розрахунку або у звітному Розрахунку платник податку має зробити відповідні виправлення у декларації з податку на прибуток.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»