• Посилання скопійовано

Податківці не визнають амортизацію МНМА і бібліофондов?

Фахівці ДФСУ вважають, що відсутність в ПКУ мінімально допустимих строків корисного використання для МНМА і бібліотечних фондів позбавляє підприємство підстав для нарахування амортизації на такі об'єкти в податковому обліку

Податківці не визнають амортизацію МНМА і бібліофондов?

Такая позиция налоговиков (ОИР, категория 102.05) выглядит несколько противоречивой, поскольку действующие нормы НКУ не содержат оговорок или оснований не начислять амортизацию упомянутых активов.

Более того, в своих предыдущих разъяснениях (в ОИР) специалисты фискального ведомства настаивали на необходимости для целей налога на прибыль придерживаться правил бухучета при начислении амортизации необоротной малоценки и библиотечных фондов.

В своей консультации налоговики предлагали применять для них следующие методы амортизации:

  • метод "50 % на 50 %", который заключается в начислении амортизации объекта в размере 50 % в первом месяце его использования, а остальные 50 % - в месяце списания объекта;
  • или метод "100 %", который предусматривает, что амортизированная стоимость сразу списывается в размере 100 % в первом месяце использования объекта.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»