• Посилання скопійовано

Держпідприємства отримали методрекомендації щодо складання наказу про облікову політику

Затверджено Методичні рекомендації щодо складання розпорядчого документа про облікову політику державного підприємства та акціонерного товариства

Держпідприємства отримали методрекомендації щодо складання наказу про облікову політику

Мінагрополітики наказом від 22.06.2016 р. №217 затвердило Методичні рекомендації щодо складання розпорядчого документа про облікову політику державного підприємства та акціонерного товариства. Їх розроблено для державних підприємств, що належать до сфери управління Мінагрополітики, та акціонерних товариств, управління корпоративними правами яких здійснює це міністерство.

Державні підприємства самостійно на основі НП(С)БО та інших нормативно-правових актів з бухобліку визначають за погодженням Мінагрополітики (Управління внутрішнього аудиту, Департамент з управління державною власністю) відповідно до установчих документів облікову політику підприємства, а також зміни до неї (у форматі нового проекту) у вигляді наказу керівника підприємства. Рекомендована форма наказу затверджена цим наказом.

Наказ складає головний бухгалтер та подає його на затвердження керівнику підприємства. Проект розпорядчого документа про облікову політику державного підприємства, підписаний керівником підприємства, подається на погодження і затвердження до Мінагрополітики у двох примірниках (з пронумерованими сторінками, крім титульної).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»