• Посилання скопійовано

Порядок стягнення дебіторки в рахунок податкового боргу буде оновлено

Порядок використання додаткових джерел погашення податкового боргу пропонується скасувати, а натомість — затвердити порядок використання дебіторської заборгованості та/або майна юридичної особи як джерел погашення боргу платника податків та/або відокремленого підрозділу юрособи

Порядок стягнення дебіторки в рахунок податкового боргу буде оновлено

Проект наказу Мінфіну про затвердження відповідного порядку передано на узгодження до Державної регуляторної служби й оприлюднено на офіційному веб-сайті відомства, - повідомляє "Вісник".

Необхідність таких змін зумовлена розмежуванням компетенції Мінфіну та ДФС відповідно до Закону №1797.

Документ визначає механізм стягнення з дебіторів платника податків, що має податковий борг, сум дебіторської заборгованості, строк погашення якої настав та право вимоги якої переведено на контролюючий орган, у рахунок погашення податкового боргу такого платника податків, та майна юридичної особи у разі відсутності у платника податків, що є філією, відокремленим підрозділом юридичної особи, майна, достатнього для погашення його грошового зобов’язання або податкового боргу.

У цілому оновлений порядок, проект якого пропонується затвердити, не дуже відрізняється від чинного порядку використання джерел погашення податкового боргу.

Основне нововведення документа — заміна «органів доходів і зборів» «контролюючими органами». Тож наразі контролюючий орган повідомляє платника податків про визначення додатковим джерелом погашення податкового боргу його дебіторської заборгованості; укладає договір про переведення права вимоги дебіторської заборгованості платника податків на контролюючий орган і звертається до суду в разі відмови його укласти тощо.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»