• Посилання скопійовано

Як заповнювати звіт про чисельність працюючих та військовозобов'язаних на підприємствах

Щорічно, до 1 грудня, до районного військового комісаріату від підприємств подається звіт за формою №6-Б. Розглянемо нюанси заповнення цього звіту

Як заповнювати звіт про чисельність працюючих та військовозобов'язаних на підприємствах

Відповідно до статті 34 Закону "Про військовий обов'язок і військову службу", необхідно вести облік військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах.

Щорічно, до 1 грудня, до районного військового комісаріату (РВК) від підприємств подається звіт за формою 6-Б: про чисельність працюючих та військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій.

Під час заповнення вказаного звіту виникає ряд питань. В даному матеріалі розглянемо, як заповнюється звіт за формою 6-Б.

Форма звіту стандартно має вигляд таблиці та складається з декількох колонок (форма звіту, заповнена відповідно до наведених у матеріалі прикладів - за посиланням).

Перша колонка А: «Професійна назва робіт». В ній зазначається перелік назв робіт, згідно з класифікатором професій.

В колонці Б: «Чисельність працюючих» вказуємо кількість співробітників, які відносяться до однієї з даних категорій професій. Звіряємо наявність працюючих по кожній категорії. Підраховуємо їх кількість на підприємстві за професійними назвами та зазначаємо це в колонці Б.

Наприклад: на підприємстві за класифікатором професій працюють 2 керівника, 6 фахівців та 7 технічних службовців. Відповідно - в колонці Б напроти кожної потрібної нам професійної назви відмічаємо число працюючих за даною категорією. За даним прикладом, навпроти «Керівники» в колонці А ставимо число 2 в колонці Б, напроти «Фахівці» - число 6, а напроти «Технічні службовці» - число 7., і т. д. В останньому рядку звіту "Усього" відмічаємо загальну чисельність співробітників, які працюють на даному підприємстві.

Далі заповнюємо колонку: "Чисельність працюючих військовозобов’язаних", яка в свою чергу розподілена на чотири колонки. В одній із яких - "Усього" - зазначаємо загальну кількість чоловік від усіх працюючих на підприємстві, які є військовозобов'язаними (тобто відмічаємо лише тих, які не зняті з військового обліку за віком або станом здоров’я). Інші три колонки - це розподіл працюючих, які є військовозобов'язаними, за військовим званням на офіцерський (лейтенант), сержантський (старшина, сержант) та рядовий (рядовий, солдат) склад. Розподіляємо військовозобов’язаних працюючих за їх званнями та відмічаємо в кожній колонці кількість чоловік офіцерського, сержантського та рядового складу.

Наприклад: з 6 чоловік, які за категорією професії є фахівцями, військовозобов’язаних - 5 чоловік, а серед них 3-офіцерського а 2 рядового складу. Відповідно, так і зазначаємо в таблиці, не забуваючи при цьому в останньому рядку кожної колонки відмічати загальну кількість офіцерів, сержантів та рядових.

Пропускаючи колонку «Кількість військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій», тобто ті, яким надана відстрочка від мобілізації, переходимо до колонки «Чисельність незаброньованих військовозобов’язаних, які не мають мобілізаційних розпоряджень», тобто ті, які стоять на військовому обліку, але ще не мобілізовані. Відмічаємо кількість чоловік, які ще не мобілізовані (не заброньовані), але військовозобов’язані. Якщо хтось із співробітників відноситься до військовозобов’язаних, які вже мобілізовані (заброньовані), то їх не зазначаємо.

Наприклад: на підприємстві працюють 6 чоловік за категорією «Фахівці», з них 5 військовозобов'язаних, але один з цих п’яти співробітників вже мобілізований - його не зазначаємо, в дану колонку ставимо число не 5, а 4.

Далі переходимо до колонки «Примітка» (всього працюючих призовників). Тут відмічаємо, окремо від військовозобов’язаних, осіб від 17 до 27 років, які приписані до призовних дільниць, але ще не проходили військову службу.

Звіт підписує директор підприємства і скріплює свій підпис мокрою печаткою.

Джерело: «Дешунін і партнери»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»