• Посилання скопійовано

Податківці нагадують про зміни у складанні декларації зі сплати за землю

З 1 січня 2016 року для складання податкової звітності за землю буде використовуватись нова форма декларації, за допомогою якої можна виправити помилки, допущені у звітності за попередні роки

Податківці нагадують про зміни у складанні декларації зі сплати за землю

МГУ ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників повідомляє, що з 1 січня 2016 року для складання податкової звітності за землю буде використовуватись нова форма податкової декларації, за допомогою якої можна виправити помилки, допущені у звітності за попередні роки. Нова форма податкової декларації на землю затверджена наказом Міністерства фінансів №560, який набув чинності 31 липня 2015 року.

При цьому, чинний наразі порядок складання звітності в наступному році не зазнає змін. Платники податку на землю, окрім фізичних осіб, і надалі будуть самостійно обчислювати суму податку станом на 1 січня та мають не пізніше 20 лютого подати у територіальний підрозділ ДФС за місцем знаходження ділянки податкову декларацію за поточний рік з розбивкою річної суми рівними частинами за місяць. При цьому за платником податку на землю і надалі зберігається право подавати звітну податкову декларацію щомісяця, що звільняє від обов'язку подання річної декларації. Як і раніше, базовим податковим періодом лишається рік.

Джерело: МГУ ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»