• Посилання скопійовано

Декларування акцизного податку реалізаторами пального: роз'яснюють податківці

Для осіб, які реалізують пальне, першим звітним періодом буде березень 2016 року (граничний термін подання декларації - 20.04.2016 р.)

Декларування акцизного податку реалізаторами пального: роз'яснюють податківці

ДФСУ у листі від 21.01.2016 р. №1903/7/99-99-19-03-03-17 нагадала, що з 1 березня 2016 року запроваджується система електронного адміністрування реалізації пального та акцизна накладна як обов'язковий електронний документ, який складатиметься при здійсненні всіх операцій з реалізації пального на внутрішньому ринку. Відповідно до цієї норми до платників акцизного податку, які здійснюють реалізацію пального, крім виробників, імпортерів та суб’єктів роздрібної торгівлі пальним,  віднесено осіб, які реалізують пальне.

Отже, для осіб, які реалізують пальне, першим звітним (податковим) періодом  буде  березень 2016 року.

Таким чином, зазначені платники акцизного податку будуть зобов’язані, після затвердження Порядку ведення реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та Заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального, зареєструватися платником акцизного податку та до 20 квітня 2016 року подати декларацію з акцизного податку за березень 2016 року за формами, встановленими Міністерством фінансів України .  

Порядок ведення реєстру платників акцизного податку з реалізації пального, Порядок ведення Єдиного реєстру акцизних накладних, Порядок електронного адміністрування реалізації пального та відповідні зміни до форм декларації з акцизного податку розробляються та найближчим часом будуть оприлюднені на веб-порталах ДФС та Міністерства фінансів України.

До запровадження нових форм звітності виробники, імпортери та особи – суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, зокрема пального, та є платниками акцизного податку, подають декларацію з акцизного податку за звітні (податкові) періоди 2016 року за "старою" формою (наказ Мінфіну від 23.01.2015 р. №14).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»