• Посилання скопійовано

Як подавати фінзвітність компаніям з управління активами?

Підприємства, які провадять господарську діяльність з управління активами, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності – починаючи з 1 січня 2015 року

Як подавати фінзвітність компаніям з управління активами?

На це у своєму роз'ясненні до порядку складання компаніями з управління активами фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності, звертає увагу Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, передає видання "Закон і Бізнес".

Частиною другою статті 12-1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» № 996-XIV  передбачено, що публічні акціонерні товариства, банки, страховики, а також підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами.

Порядок складання перших фінансових звітів за міжнародними стандартами фінансової звітності (далі – МСФЗ) визначено МСФЗ 1 «Перше застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності» (далі - МСФЗ 1).

Також актуальним залишається спільний лист Національного банку України, Міністерства фінансів України, Державної служби статистики України від 07 грудня 2011 року №12-208/1757-14830/31-08410-06-5/30523/04/4-07/702, яким роз’яснено підходи до складання фінансової звітності з урахуванням вимог МСФЗ 1 для суб’єктів господарювання, до яких законодавством було встановлено вимоги із застосуванням МСФЗ з 1 січня 2012 року.

Відповідно до зазначеного, при складанні фінансової звітності за 2015 рік підприємствам, які провадять господарську діяльність з управління активами слід керуватися МСФЗ 1 та Спільним листом, враховуючи вимоги законодавства щодо необхідності застосування МСФЗ.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»