• Посилання скопійовано

Платник екологічного податку має об’єкти оподаткування в кількох населених пунктах: як звітувати?

ДФСУ радить платникам екологічного податку подавати до контролюючого органу одну декларацію, до якої додавати необхідну кількість окремих додатків щодо кожного об’єкта оподаткування

Платник екологічного податку має об’єкти оподаткування в кількох населених пунктах: як звітувати?

ДФСУ у листі від 15.02.2016 р. №5161/7/99-99-15-04-02-17 нагадує, що  чинна форма декларації передбачає можливість подання у її складі необхідної кількості додатків для кожного виду забруднення та окремого коду органу місцевого самоврядування за КОАТУУ, що відповідають територіям адміністративно-територіальних одиниць на яких знаходяться стаціонарні джерела забруднення або спеціально відведені для розміщення відходів місця чи об’єкти (далі – об’єкт оподаткування).

Якщо платник податку має кілька об’єктів оподаткування у межах кількох населених пунктів (сіл, селищ або міст) або за їх межами (коди згідно з КОАТУУ різні), такий платник податку зобов’язаний подати до відповідного контролюючого органу за місцем розташування об’єкта оподаткування податкову декларацію щодо кожного об’єкта оподаткування окремо.

З метою забезпечення відображення в інтегрованих картках платників податків задекларованих окремими деклараціями сум екологічного податку за IV квартал 2015 року за різні об’єкти оподаткування, ДФСУ зобов’язує підрозділи, відповідальні за адміністрування екологічного податку, провести аналіз поданих декларацій, що збережені в центральній базі даних, та за результатами сформувати перелік декларацій, яким необхідно скасувати ознаку «Історія подання».

З метою зменшення кількості поданих декларацій ДФСУ рекомендує платникам екологічного податку подавати до контролюючого органу одну декларацію, до якої додавати необхідну кількість окремих додатків щодо кожного об’єкта оподаткування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»