• Посилання скопійовано

ДФС нагадує про обов’язкове надання платниками податку на прибуток фінансової звітності

При проведенні деклараційної кампанії за 2015 рік усі платники податку на прибуток разом з декларацією обов’язково повинні надати фінансову звітність

ДФС нагадує про обов’язкове надання платниками податку на прибуток фінансової звітності

У зв’язку з проходженням деклараційної кампанії за підсумками декларування податку на прибуток за 2015 рік, ДФС у Дніпропетровській області нагадує платникам податку на прибуток про обов’язковість виконання положень пункту 46.2 ПКУ, якими передбачено:

«Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

Платники податку на прибуток, малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України, подають разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації».

Таким чином, при проведенні деклараційної кампанії за 2015 рік усі платники податку на прибуток разом з декларацією з податку на прибуток підприємств обов’язково повинні надати фінансову звітність.

Наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 №897 затверджено форму податкової декларації з податку на прибуток підприємств   (далі – декларація №857). Декларація №857 містить таблицю щодо відомостей про одночасне подання до  декларації з податку на прибуток підприємств форм фінансової звітності, (а саме: форми №1 «Баланс», форми №2 «Звіт про фінансові результати» та інших форм), в якій у відповідних клітинках проставляється позначка «+».

Слід зазначити, що великі платники податку, у яких обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує п’ятсот мільйонів гривень або загальна сума сплачених до держбюджету податків за платежами, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за такий самий період перевищує 20 мільйонів гривень додатково надають форму №3 «Звіт про рух грошових коштів»форму №4 «Звіт про власний капітал»форму №5 «Примітки до річної фінансової звітності».

Граничний термін подання декларації №857, що використовують базовий звітний (податковий) період календарний квартал – 09.02.2016 .

Граничний термін подання декларації №857, що використовують базовий звітний (податковий) період календарний рік – 29.02.2016.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»