• Посилання скопійовано

КМУ затвердив порядок подання декларації про відходи та її форму

Реалізація цього акта надасть можливість врегулювати та спростити процедуру подання декларації про відходи, у т.ч. за рахунок запровадження функціонування електронної інформаційної системи при здійсненні дозвільних процедур у сфері поводження з відходами

КМУ затвердив порядок подання декларації про відходи та її форму

Постановою від 18 лютого 2016 р. №118 Кабінет Міністрів затвердив Порядок подання та форму декларації про відходи.

Постанова спрямована на виконання норм статей 1831 Закону України "Про відходи", що зазнали змін у зв'язку із скороченням кількості документів дозвільного характеру, які необхідно отримувати госпсуб'єктам, діяльність яких призводить до невеликих обсягів утворення відходів (Пзув від 50 до 1000 умовних одиниць). Зокрема, таких госпсуб'єктів позбавили обов'язку отримувати в Мінприроди ліміти на утворення та розміщення відходів, та надали їм право здійснювати цю діяльність за декларативно-явочним порядком.

Подається зазначена Декларація раз на рік в паперовій та електронній формі в центр надання адміністративних послуг або через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»