• Посилання скопійовано

У графі 3 акцизної декларації зазначаємо вартість алкоголю з ПДВ і без 5-відсоткового акцизу

Податківці роз'яснили, як обчислювати базу оподаткування акцизним податком з роздрібної торгівлі алкогольними напоями (тютюновими виробами) для заповнення графи 3 додатку 6 до декларації акцизного податку

У графі 3 акцизної декларації зазначаємо вартість алкоголю з ПДВ і без 5-відсоткового акцизу

Фахівці ДФСУ в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 116.07) зазначили, що при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольними напоями (тютюновими виробами) базою оподаткування акцизним податком є вартість (з податком на додану вартість) алкогольних напоїв (тютюнових виробів), що реалізовані суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі.

Отже, у графі 3 Додатку 6 до декларації зазначається вартість алкогольних напоїв (тютюнових виробів) з ПДВ і без 5-відсоткового акцизного податку.

Від редакції: Нагадаємо, що відповідно до пп. 215.3.10 ПКУ з 01.01.2016 р. для пива та алкогольних напоїв, реалізованих шляхом роздрібної торгівлі, ставка акцизного податку становить 5%.

Відповідно до 214.1.4 ПКУ базою оподаткування акцизним податком у разі роздрібної торгівлі алкогольних напоїв є вартість (з ПДВ та без урахування акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів. Наведемо приклад заповнення додатку 6 до декларації з акцизного податку.

Приклад: ТОВ "В" займається роздрібною торгівлею алкоголю та має відповдіну ліцензію щодо здійснення такої діяльності. За лютий 2016 року ТОВ "В" продало лікеро-горілчаної продукції вартістю на 12000 грн. у т.ч. з ПДВ.

Сума податкового зобов'язання з акцизного податку: 12000 * 5% = 600,00 грн.

 

Розрахунок суми акцизного податку
з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів 


з/п

Вид товару

Вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів, що реалізовані у роздрібній торговельній мережі, в тому числі у мережі громадського харчування

Вартість підакцизних товарів до оподаткування, грн
(гр. 3 - гр. 4)

Ставка податку, %

Сума податкового зобов'язання, що підлягає сплаті до бюджету, грн (гр. 5 х гр. 6)

всього

в тому числі від реалізації товарів для комерційного використання

1

2

3

4

5

6

7

1

Лікеро-горілчана продукція

 12000

-

12000

5%

600

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»