• Посилання скопійовано

Декларація акцизного податку за березень 2016 року подається за старою формою

Державна фіскальна служба звертає увагу платників акцизного податку з реалізації пального, що першим звітним періодом для них буде березень 2016 року

Декларація акцизного податку за березень 2016 року подається за старою формою

Відповідно, як зазначають у ДФСУ, останній день подання декларації акцизного податку за березень 2016 року зазначеними платниками – 20 квітня 2016 року.

Відповідно до статті 46 ПКУ до визначення нових форм декларації, декларування податкових зобов’язань повинно відбуватися за чинною формою декларації.

Діюча форма декларації акцизного податку затверджена Наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. №14.

Отже, платники акцизного податку, які реалізують пальне, у разі виникнення зобов’язання з операцій з реалізації будь-яких обсягів пального понад обсяги відповідно до пп. 213.1.12 ПКУ, повинні задекларувати ці зобов’язання за чинною формою декларації шляхом заповнення Додатка 1 до декларації та перенесення суми податкового зобов’язання до розділу В самої декларації (графа В 1). 

Як зазначали податківці раніше: якщо декларація з акцизного податку подана до контролюючого органу за місцем реєстрації з порушенням терміну, але податок був сплачений своєчасно, до такого платника податків застосовуються санкції, передбачені п. 120.1 ПКУ (штраф в розмірі 170 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання, 1020 грн - за повторні протягом року порушення).

Усі новини на тему >>>

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»