• Посилання скопійовано

Нюанси заповнення звіту з ЄСВ особами, які провадять незалежну профдіяльність

Податківці, зокрема, розповіли про заповнення графи 2 таблиці 3 додатка 5 до Звіту з ЄСВ

Нюанси заповнення звіту з ЄСВ  особами, які провадять незалежну профдіяльність

ДФС у Тернопільській області у листі від 19.04.2016 р. №122/6/19-00-13-01-16/3812 нагадує, що особи, які провадять незалежну професійну діяльність, формують та подають самі за себе до фіскальних органів звіт один раз на рік до 1 травня року, що настає за звітним періодом.

Звітним періодом є календарний рік.

Відповідно до пп.3 п.5 розділу IV даної Інструкції, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності, сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року на підставі даних річної податкової декларації. При цьому враховується кількість календарних місяців, у яких отримано дохід. Базою для нарахування єдиного внеску є чистий оподатковуваний дохід (прибуток), зазначений у податковій декларації, поділений на кількість календарних місяців, протягом яких він отриманий.

Які терміни подання цього звіту та сплати ЄСВ у 2016 році, - читайте тут >>

Як роз'яснюють податківці, у графі 2 таблиці 3 додатка 5 до Звіту з ЄСВ сума чистого доходу (прибутку) в ряд­ках календарних місяців зазначається як середньо­місячний річний оподатковуваний дохід, який ви­значається шляхом ділення річного чистого доходу (прибутку) на кількість календарних місяців, протя­гом яких його отримано.

При цьому в місяцях, в яких дохід не отримувався (на підставі даних Книги обліку доходів і витрат), у таких графах про­ставляється прочерк (на паперових носіях), а у разі надсилання Звіту в електронній формі поле залиша­ється незаповненим.

Показник «Усього» графи 2 таблиці 3 додатка 5 до Звіту повинен збігатися з показником «Усього» графи 9 Книги обліку доходів і витрат та показником «Усього» графи 8 додатка Ф4 до Декларації (сторінки 14, 23 та 25).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»